Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tuu museoon -viikot Tuusulassa 18.–31.7.

18.7.2022 11:00 - 31.7.2022 17:00

Tuu museoon -viikot järjestetään nyt neljännen kerran. Heinäkuun kahden viimeisen viikon ajan kaikki Tuusulan 11 museota ovat helposti tavoitettavissa.

Tuusula on aina hyvä kohde museoiden ystävälle, sillä Halosenniemi, Taiteilijakoti Erkkola, Lottamuseo ja Ilmatorjuntamuseo museokauppoineen palvelevat ympäri vuoden. Kesällä Rantatien museotarjontaan kuuluu myös Aleksis Kiven kuolinmökki. Ne palvelevat heinäkuussakin omien aikataulujensa mukaan.

Tuu museoon -viikoilla myös eri puolilla kuntaa olevat pienet, paikallishistorian eri aiheita esittelevät museot ovat auki saman aikataulun mukaan. Tutustuminen Tuusulan menneisyyteen ja identiteetin kulmakiviin onnistuu helposti.

Pohjois-Tuusulassa ovat avoinna Jokelan tiilitehdas ja vaikuttava tiiliuuni. Tiilitehtaalla yleisöopastus päivittäin klo 13. Kellokoskella pääsee tutustumaan rautaruukin ja mielisairaalan menneeseen maailmaan Ruukin tehdasmuseossa ja Kellokosken sairaalamuseossa. Kävelykierros sairaalan alueella päivittäin klo 13, lähtö sairaalamuseolta.

Etelä-Tuusulan kohteissa pääsee tutustumaan tuusulalaisten elinkeinojen historiaan. Tuusulan Automuseossa kävijä näkee ja kuulee tuhat tarinaa autoista ja kuljetusalan kehityksestä. Tuusulan työläiskotimuseossa voi tutustua käsityöläisten työhön ja elämänpiiriin ja Klaavolan talossa siihen, miten elettiin vanhalla sukutilalla itsenäisyyden ajan alussa. Nämä kohteet ovat Tuu museoon -viikoilla auki tiistaista sunnuntaihin klo 11–17.

Tuu museoon -viikot Tuusulassa 18.–31.7. Tapahtumaviikkojen aikana kaikki museot ovat avoinna tiistaista sunnuntaihin ainakin klo 11–17 tai pidempään omien aukioloaikojensa mukaisesti. Normaalit pääsymaksut. Tuu museoon -viikot järjestetään yhteistyössä kunnan ja museoita ylläpitävien tahojen kanssa ja se toteutetaan Kulttuuria kaikille -rahaston varoilla.

Tuusulan tapahtumakalenteri

Tiedot

Alkaa:
18.7.2022 11:00
Loppuu:
31.7.2022 17:00
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://tapahtumat.tuusula.fi/fi-FI/page/6206014c8e18dc6edb468270

Tapahtumapaikka

Tuusula