Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tampere Biennale

6.4.2022 - 10.4.2022

Parillisina vuosina järjestettävän nykymusiikin festivaali Tampere Biennalen tämän vuoden teemana on Mielen maisemat. Monipuolisesti kantaesityksiä ja harvinaisuuksia esittelevä ohjelma tutkii ihmiskohtaloita vakavasta ja traagisesta leikkisään ja elämäniloiseen sekä konserttiohjelmistossa että laajassa näyttelykokonaisuudessa.

Esimakua Biennalen annista saadaan jo 23.3. pääkirjasto Metson ennakkotapahtumassa, jossa tietokirjallisuuden Finlandia-voittaja Osmo Tapio Räihälä kertoo palkitusta kirjastaan ”Miksi nykymusiikki on niin vaikeaa”, ja heavy rock kohtaa klassisen nykymusiikin Metallifonia-konsertissa.

Festivaalin avauskonsertissa Kalevan kirkossa Kaartin soittokunta esittää Aino Koskelan johtamana 2000-luvulla puhaltimille sävellettyä suomalaista musiikkia. Konserttielämystä täydentävät mediataiteilija Arttu Niemisen visualisoinnit.

Tampere Filharmonian, Tampere Raw’n ja Zagros Ensemblen taidemusiikkikonserttien ohella elektroniset soittimet ja pelimusiikki ovat vahvasti läsnä tämän vuoden ohjelmassa, kuten kulttuuriravintola Telakan iltaklubien tarjonnassa ja festivaalin päättävässä perhepäivässä Vapriikin Pelimuseossa.

Laajaa visuaalisen ja äänitaiteen näyttelyiden tarjontaa voi ihailla Galleria Himmelblaussa, Kulttuuritalo Laikun Galleriassa ja Studiossa, Kirjastonpuistossa ja Finlaysonin mediatunnelissa sekä Telakalla.

Biennalen koko ohjelma ja lisätietoa tapahtumista on nähtävissä tapahtuman verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Tiedot

Alkaa:
6.4.2022
Loppuu:
10.4.2022
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://www.tamperebiennale.fi