Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kalatorin käsityöläismarkkinat Raumalla 29.–30.7.

29.7.2022 12:00 - 30.7.2022 16:00

Kalatorin käsityöläismarkkinat kokoaa käsityöläiset ympäri Suomen Vanhan Rauman sydämeen. Perinteinen myyntitapahtuma on ollut osana Pitsiviikon ohjelmaa vuodesta 1989 lähtien.

Muutaman vuoden koronatauon jälkeen Raumalla päästään jälleen ihastelemaan ja ostamaan taitavien käsityöläisten upeita luomuksia, kun Kalatorin käsityöläismarkkinat palaavat osaksi Pitsiviikon ohjelmistoa.

Kahden päivän perinteinen myyntitapahtuma järjestetään nimensä mukaisesti Kalatorilla, Vanhan Rauman tunnelmallisessa miljöössä. Ensimmäinen myyntipäivä on Mustan pitsin yönä, joka Pitsiviikon huipennuksena kerää runsain mitoin turisteja ja paikallisia nauttimaan Pitsiviikon tunnelmasta pitkälle yöhön saakka. Markkinatunnelmasta päästään nauttimaan vielä Mustan pitsin yön jälkeisenä lauantaina.

Kalatorin käsityöläismarkkinat on järjestetty osana Pitsiviikkoa vuodesta 1989 lähtien. Paria viime vuotta lukuun ottamatta tapahtuma on järjestetty joka vuosi, joten tämän vuoden markkinat ovat 32. laatuaan. Myyjinä markkinoilla nähdään niin paikallista osaamista kuin käsityötaitajia ympäri Suomen.

Suomen virallisena pitsikaupunkina Rauma tarjoaa Kalatorin käsityöläismarkkinoiden kaltaiselle käsityötapahtumalle upeat ja perinteikkäät puitteet. Ajan hengessä pysyvä ja monipuolinen Pitsiviikon ohjelma pitää sisällään niin uutta kuin perinteistä ohjelmaa, joista jälkimmäisestä Kalatorin käsityöläismarkkinat ovat yksi esimerkki. Ehkäpä juuri perinteikkyys ja tapahtuman muuttumaton luonne ovat salaisuus sen suosioon.

Tapahtuman järjestäjänä on toiminut alusta alkaen Taito Satakunnan alaisuudessa toimiva Rauman taitokeskus. Kalatorin käsityöläismarkkinoiden rooli nähdään isossa osassa niin käsityöelinkeinon ylläpitämisen kuin Pitsiviikon ohjelmiston puolesta.

-Kalatorin käsityöläismarkkinat ja Pitsiviikko kokoavat taitavat käsityöläiset ja käsityöstä monin tavoin innostuneen yleisön yhteen. Siitä syntyy hyvä ja ainutlaatuinen tunnelma, toteaa Taito Satakunnan toiminnanjohtaja Hanna-Leena Rossi.

Kalatorin käsityöläismarkkinat
29.7.2022 klo 12–22 ja 30.7.2022 klo 10–16

Tiedot

Alkaa:
29.7.2022 12:00
Loppuu:
30.7.2022 16:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Kalatori, Rauma