”Mieluummin katselisin taulun kuivumista kuin viettäisin aikaani Suomenlinnassa”, sanoi joku ulkomainen turisti. On totta että kohde on talvella aika hiljainen; monet palveluista ovat kiinni, eivätkä ovet aukea turistille.
Talvella Suomenlinna on meditoivan rauhallinen kävelykohde, mutta kesällä kaikki on toisin. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvan alueen valtaavat turisti- ja nuorisojoukot ja linnoitussaaristo muuttuu kesänviettopaikaksi kaupunkilaisille. Kahdeksasta saaresta muodostuvan Suomenlinnan 800 asukasta jäävät vähemmistöön turistirynnistyksen keskellä.
Suomenlinnan merilinnoitus on yksi merellisen maamme kallioisista kruunuista.
Jos etsit rauhaa, valitse vierailuaikasi huolella
Jos haluaa nauttia rauhasta Suomenlinnassa, astella yksin tai perheen kanssa rauhassa vallituksilla ja ihastella merinäkymiä, kannattaa käydä vierailulla muulloin kuin kesälomien aikaan tai viikonloppuisin. Linnoitus on erittäin suosittu ja matkailijoita kohteessa käy vuosittain satoja tuhansia.
Suomenlinna on varsin viihtyisä arkipäivisin – samaten syksyllä ja keväällä kun väkijoukot eivät ole löytäneet tietään kallioille.
Linnoitussaarilla tapahtuu ympäri vuoden
Suomenlinna on sotilasarkkitehtuurin muistomerkki, Ruotsin ja Venäjän vallan aikana rakennettu linnoitus, jonka puistot ja merinäkymät ovat avoinna turisteille ja vierailijoille. Alueella sijaitsee kuusi museota, uimaranta ja oma panimo, jonka tuotteita voi nauttia viihtyisän keskieurooppalaisessa terassimiljöössä. Alueella on myös viehättäviä kahviloita ja mahdollisuus osallistua kävelykierroksille, näyttelyihin tai ostaa taidekäsityötä.
Suomenlinna on myös monien tapahtumien keskus. Keväällä linnoituksessa voi osallistua Viapori Winter Blues –tapahtumaan, keskikesällä mm. kesäteatterin näytäntöihin. Syyskuussa on tarjolla historiallinen sotilasleiri ja Väkevä Viapori –kaupunginosatapahtuma. Talvellakin linnoituksessa tunnelmoidaan kun vietetään Suomenlinna Arts –adventtiviikonloppua.

Maailman paras piknik-paikka on sinun
Suomenlinna on luonteeltaan epäsäännöllinen bastioni, joka koostuu muureista, porteista, pihoista, rakennuksista, poluista ja yllätyksistä. On helppoa vaellella minne nenä näyttää ja löytää jotakin uutta.
Suomenlinna onkin kävelijöiden keidas. Alue on laaja, joten jaloille riittää töitä.
Vierailijat voivat myös pujahtaa alueen hämäriin tunneleihin, jotka perheen pienimpien mielestä varmasti ovat jännittäviä. Vallitusten jättiläismäiset tykit ovat ikisuosikkeja.
Kannattaa kuitenkin muistaa, että pieniä lapsia ei ole syytä päästää juoksentelemaan alueella vapaasti sillä korkeilta muureilta ja muurien aukoista voi pudota. Suojakaiteiden määrää linnoituksessa on lisätty.
Linnoitus on täynnä loistavia piknikiin ja auringonpalvontaan sopivia nurmikenttiä ja kallioita ja yksi suurimmista nautinnoista onkin ottaa mukaan omat eväät, etsiä ikioma viltin kokoinen tontti jostakin Piper-kahvilan lähistöltä tai kallioilta ja loikoilla eväiden ja kahvin äärellä meren kimalluksessa.
Paras hetki tämän kulttuurihistoriallisesti merkittävän kohteen keskellä voi lopulta olla se kun nauttii termarista muovikupilla kahvia auringon kuumentamalla viltillä lojuen.
Kurkista Vesikkoon ja kulje Kuninkaanportista
Linnoituksella on pitkä ja värikäs historia. Sen rakentaminen aloitettiin jo vuonna 1748.
Yksi monista mielenkiintoisista nähtävyyksistä on vuonna 1854 rakennettu Suomenlinnan kirkko, joka on kirkkomajakka. Ikisuosikki on tietenkin myös vuonna 1933 vesille laskettu sukellusvene Vesikko, joka nyt on tukevasti kuivalla maalla ja jonka ahtaisiin tiloihin pääsee myös tutustumaan sisältä käsin.
Suomenlinnan eteläkärjessä sijaitsee upea Kuninkaanportti, joka aikoinaan oli linnakkeen ensisijainen sisäänkäynti ja josta on muodostunut linnoituksen tunnus. Jos linnoitussaaren linnamaisuus jossakin on kohdallaan niin juuri kuninkaanportin kohdalla.
Suomenlinnaan ei ole pääsymaksua, mutta matka sinne taittuu maksullisella lautalla tai vesibussilla. Linnoitus on auki koko vuoden.
Majoittuminen järjestyy Helsingissä – tai jos haluat jäädä linnoitukseen – Hostel Suomenlinnassa.
[…] Suomenlinnahttps://kotimaanmatkailu.fi/suomenlinna-maamme-merellinen-kruunu […]